Megkezdődik a tető felújítása a pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnáziumban

A pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium tetőhéjazatának felújítását a sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatása után 2021. augusztusában állami támogatás segítségével indítja meg az iskola fenntartója, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata. A tetőcsere és -szigetelés tervezési munkálatait három ütemre osztva a Vándorépítész Tervező és Szolgáltató Kft. végzi, jelenleg az első ütemre elkészült tervek alapján indulnak meg a kiviteli munkálatok.

Az első építési ütemben a főbejárattól balra lévő kollégium, konyha és étterem szárny tetőcseréjére kerül sor. Az épületegyüttes különböző szárnyainak tetőrészeit az MNOÖ további támogatási források felkutatásával több etapban kívánja felújítani.

Az épületegyüttes tetőcseréje a legsürgetőbb feladatok közé tartozik, mert a tetők a fedések karbantartása mellett is több helyen beáznak, a régebbi tetőszakaszokon mohássá váltak, a szegélyek és csatlakozások állandó javítgatást igényeltek. A téli-nyári hőingás megrongálta a szerkezetet, a már meglévő sérüléseket pedig a szél és a csapadék csak tovább növelte.

A most induló beruházásban a korábbi bitumenes zsindely helyett időtállóbb, fémlemez anyagú tető kerül felhelyezésre. A felújítási munkálatokat a Pilisi Pléh-Boy Kft. végzi, a kivitelezés tervezett időtartama 120 nap. Az építési munkálatok alatt mind az iskola, mind a kivitelező különös tekintettel lesz arra, hogy a munkálatok közben iskolai oktatás zajlik majd.

A projekt Magyarország Kormánya támogatásával valósul meg a Miniszterelnökség Bethlen Gábor Alapkezelőjén keresztül (NEMZ-E-21-0019).

Megosztás