14. Gála a Magyarországi Német Önkormányzatok Napján

Ez a bejegyzés több, mint 2 éve nem frissült, ezért lehetséges hogy a benne található információk elavultak!

A rendezvény vendégeit az MNOÖ elnöke, Heinek Ottó köszöntötte.Az ünnepi beszédet Balog Zoltán az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi Bizottsága elnöke tartotta.

A gálaműsor keretében került átadásra a magyarországi németség legmagasabb kitüntetése három a német nemzetiségért kiemelkedően sokat tett személyiségnek. Az idei év kitüntetettjei: Prof. Dr. Komlósiné Knipf Erzsébet, Rónai Józsefné és Dr. Szende Béla.

Az idei évben hetedik alkalommal került sor a Valeria-Koch-díj átadására, melyet magyarországi német középiskolások kaphatnak meg kiemelkedő iskolai teljesítményük és nemzetiségi területen végzett munkájuk alapján. A díjat a gálán Müller Patrícia (Györköny), Kaszás Bianka (Budapest), Molnár Mariann (Tótvázsony) és Schindler Mariann (Bánd) vehetette át.

A gálaműsorban felléptek a kulturális fesztiválokon elismerést szerzett együtteseink: a Vecsési Hagyományőrző Zeneegyesület, a Haraster Dorfmusik, a Hajósi Ifjúsági Fúvószenekar, a bátaszéki Hexenduo, a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium kórusa, a Szigetújfalui Magyarországi Német Néptánccsoport és a bonyhádi Kränzlein Néptáncegyesület utánpótlás és junior tánccsoportja, valamint Frank Ildikó, a Magyarországi Német Színház művésze, a Földi-Deutsch Duó (Sásd), Fenyvesi Antal (Vecsés), Perlaki Gábor (Pécs) és Ritzl Benjámin (Somberek). Az előtérben a bólyi Platin Kapelle szórakoztatta vendégeinket.

Megosztás