15. Gála a Magyarországi Német Önkormányzatok Napján

Ez a bejegyzés több, mint 2 éve nem frissült, ezért lehetséges hogy a benne található információk elavultak!

A rendezvény vendégeit az MNOÖ elnöke, Heinek Ottó köszöntötte. Az ünnepi beszédet Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter tartotta.

A gálaműsor keretében került átadásra a magyarországi németség legmagasabb kitüntetése három a német nemzetiségért kiemelkedően sokat tett személyiségnek. Az idei év kitüntetettjei: Bauer Andrásné, dr. Fehérvári József és Heilig Ferenc.

Az idei évben nyolcadik alkalommal adták át a Valeria-Koch-díj, melyet magyarországi német középiskolások kaphatnak meg kiemelkedő iskolai teljesítményük és nemzetiségi területen végzett munkájuk alapján, valamint egy friss diplomás német nemzetiségi témában megírt kiváló diplomamunkájáért. A díjat a gálán Lehmann Mirjam (Pécs), Manz Ingrid (Baja), Tillmann Kinga (Feked) illetve Pócsik Viktor (Budapest) vehette át.

A gálaműsorban fellépnek a kulturális fesztiválokon elismerést szerzett együtteseink: a Wagenhoffer Női Kórus (Csolnok), a bólyi Általános Iskola énekkara, a Roger Schilling Fúvószenekar (Paks), a Villányi Ifjúsági Fúvószenekar, a Mecseknádasdi Magyarországi Német Néptánccsoport és a bonyhádi Kränzlein Néptáncegyesület gyermek tánccsoportja, valamint Frank Ildikó, a Magyarországi Német Színház művésze, Manz Ingrid (Baja), Bede Szilvia (Máza), Mayer Dominik (Csolnok) és Hedrich Emánuel (Csátalja).

Az előtérben a vértessomlói Heimattöne szórakoztatta vendégeinket.

Megosztás