A Német Szövetségi Köztársaság Szövetségi Belügyminisztériuma támogatásából kapott orvosi eszközök ünnepélyes átadása német kisebbségi önkormányzatok részére

Ez a bejegyzés több, mint 2 éve nem frissült, ezért lehetséges hogy a benne található információk elavultak!

E csomagok 5.100.000 Ft összértékben defibrillátorokat, EKG-készülékeket, automatikus 24 órás vérnyomásmérőket és laborkészülékeket tartalmaznak. A műszerek az egészségi állapot javulását és a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzését szolgálják. A háziorvosok és a sürgősségi ellátást nyújtó szervek egy kidolgozott egészségügyi megelőző program keretében használják a műszereket.

A támogatott települések: Szentgotthárd-Rábafüzes, Szekszárd, Vaskút, Kunbaja, Almamellék, Mecseknádasd.

A „prevenciós csomagok” projekt 2003-ban indult, azóta 57 magyarországi német település kapott támogatást összesen 39 defibrillátor, 43 EKG-készülék, 47 vérnyomásmérő, 17 mérleg és 44 laborkészülék átadásával.

Az elmúlt évek tapasztalati vezettek ahhoz, hogy 2009-ben a projektet kiegészítettük egy kísérleti elemmel: lakossági újraélesztési tanfolyam laikus csoportok részére a projekt keretében elnyert defibrillátorokkal. E program lehetőséget nyújt a helyi közösség számára ahhoz, hogy a defibrillátorok rendszeres használatát biztosítsák. Az első tanfolyam az idei év végén Mecseknádasdon kerül megrendezésre.

Az „orvosi műszerek a sürgősségi ellátás támogatásához” projekt 2008-ban indult. Az elmúl két évben hat település kapott összesen 4 EKG-készüléket, 5 sürgősségi laborkészüléket, valamint 3 defibrillátort.

2009-ben az MNOÖ szociális bizottsága a Német Szövetségi Köztársaság Szövetségi Belügyminisztériuma támogatásából különböző szociális projekteket valósított meg (öregek otthona technikai felszerelése, továbbképzés szociális ágazatban dolgozók részére, kisbusz ételszállításhoz, jelzőrendszeres segítségnyújtás, prevenciós csomagok, sürgősségi ellátás támogatása) összesen 42 millió Forint értékben.

Megosztás