„Igyekszem odaadással, a legjobb tudásom szerint folytatni szeretett Nellink munkáját, összetartom a közösséget”

Új irodavezető az MNOÖ veszprémi regionális irodájában

Wágenhoffer Kornélia 2021 novemberében bekövetkezett tragikus halála után a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Hivatala veszprémi regionális irodájának vezetését Hudi Katalin vette át 2022. január 15-től.

Hudi Katalin élete nagy részét Herenden töltötte, majd néhány évvel ezelőtt felújították a nagyszülei régi házát Hárskúton, jelenleg is ebben a kis bakonyi faluban él párjával.

Az általános iskolát Herenden végezte, majd a móri Táncsics Mihály Gimnázium Nemzetiségi Tagozatán érettségizett. Érettségi után az akkor még Veszprémi Egyetem, ma Pannon Egyetem hallgatója lett és német nyelvtanári szakot végzett. Öt évig a Herendi Általános Iskolában tanított németet, majd a veszprémi Katedra Nyelviskola némettanára, később németes vezetőtanára lett. Ezután öt évig a veszprémi Thun Hungary Kft. személyügyes munkatársaként dolgozott.

2021 decemberében a Veszprém Megyei Német Önkormányzatok Közössége kérte fel az országos német önkormányzat hivatala veszprémi irodavezetői állásának megpályázására. – Hamar megszületett a döntés, mivel anyai és apai ágon is magyarországi német családból származom, és a szabadidőmben szívesen foglalkozom és foglalkoztam midig is a sváb mivoltunkkal: német néptáncot tanítottam Herenden az alsósoknak, a herendi Vergissmeinnicht tánccsoport tagja voltam 10 évig, most a második ciklust töltöm a Herendi Német Nemzetiségi Önkormányzat képviselőjeként, és új lakóhelyemen, Hárskúton is segítem a helyi német nemzetiségi önkormányzatot, amiben csak tudom. Szabadidőmben mesekönyveket írok és rajzolok a Baumann családról, azokat a sváb meséket vetem papírra, melyeket gyerekként a nagyszüleimtől vagy most felnőttként a faluban hallok. A herendi tájház berendezése kapcsán írtam egy másik mesét is, melyben Ciprián, a szék és barátai végigkalauzolják a gyerekeket a tájházon. Svábnak lenni elkísér, ez nekem nem hagyomány, hanem az az életforma, amit születésem óta megszoktam.

Hudi Katalin január közepe óta dolgozik irodavezetőként, az új feladatai közé az MNOÖ és a régióban található német nemzetiségi önkormányzatok közti kapcsolattartás, a Veszprém Megyei Német Önkormányzatok Közösségének működéséhez, rendezvényeihez, projektjeihez nyújtandó támogatás tartoznak majd: – Azt gondolom, irodavezetőként a közös ügyünket kell szolgálnom. Igyekszem odaadással, a legjobb tudásom szerint folytatni szeretett Nellink munkáját, összetartom a közösségünket.

Köszöntjük Katalint az MNOÖ-nél és sok sikert kívánunk neki a munkájához!

Megosztás