Javaslatokat várnak: Magyarországi Németségért Arany Dísztű

Ez a bejegyzés több, mint 2 éve nem frissült, ezért lehetséges hogy a benne található információk elavultak!

Odaítélés feltételei:

– a magyarországi németség érdekében kiváló tevékenységet folytattak,

– Magyarországon vagy külföldön végzett tevékenységükkel hozzájárultak a nyelv, az anyagi és szellemi kulturális örökség, az itteni németség történelmi hagyományainak megőrzéséhez, illetve más módon segítették elő a német nemzetiség fennmaradását.

Három kitüntetés kerülhet kiosztásra, melyeket a Magyarországi Német Önkormányzatok Napján, 2010. január 9-én adnak át.

A kitüntetés odaítélése:

– Minden magyarországi német lakos javaslatot tehet a kitüntetettek személyére.

– A javaslatot a helyi kisebbségi önkormányzaton keresztül kell az illetékes megye magyarországi német önkormányzatának (Budapesten a Fővárosi Német Kisebbségi Önkormányzatnak), illetve az önkormányzatok megyei szövetségének benyújtani. A megyei önkormányzatok és az önkormányzati szövetségek rangsorolják a javaslatokat, majd továbbítják a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata elnökének.

– A vezetőség a részletes írásos indoklást tartalmazó javaslatát a közgyűlés elé terjeszti.

– A kitüntetést a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata közgyűlése ítéli oda a díjazottnak.

Kérjük, javaslataikat 2009. október 16-ig küldjék el a regionális irodákon keresztül a megyei önkormányzatokhoz illetve a megyei önkormányzati szövetségekhez, hogy időben sor kerülhessen az előkészületekre.

A javaslatot német nyelven kell benyújtani, és a következő információkat kell tartalmaznia: név, életkor, születési hely, lakhely, foglalkozás, valamint a jelölt különleges érdemei, továbbá a jelölő szervezet vagy magánszemély neve.

Megosztás