Jövőépítés a megkezdett úton – Politikájának következő lépéseiről határozott az országos német önkormányzat közgyűlése

Ez a bejegyzés több, mint 2 éve nem frissült, ezért lehetséges hogy a benne található információk elavultak!

Rendszerint évente ötször ülésezik az országos német önkormányzat legfelsőbb grémiuma, amely a magyarországi német közélet fontos kérdéseiben hoz döntéseket. A közgyűlés idei első ülésén bizottsági beszámolók alapján értékelte a 2016-os esztendő kiemelkedő projektjeit.

A kultúra területén elért legfontosabb eredmények közül kiemelendő a német nyelvű színjátszás körülményeinek javítása, valamint számos különféle műfajú kulturális rendezvény megvalósulása.

Különféle oktatási továbbképzésekre, találkozókra és fejlesztésekre is sor kerülhetett, miközben számottevően bővült a német önkormányzatok által fenntartott oktatás-nevelési intézmények száma – ismertette legfontosabb eredményeit az oktatási bizottság.

2016-ban még magasabb szintre jutott a fiatalok bevonása. Az ifjúsági bizottság hangsúlyozta, tevékenysége fókuszában az ifjúsági stratégia megvalósítása állt, amely a magyarországi német gyermekeket és fiatalokat tömörítő civil szervezetek összekapcsolásán és együttműködésén alapszik.

A tavalyi esztendő további jelentős eseményei közt említendő két, az MNOÖ tulajdonában lévő létesítmény fejlesztése: mind a Magyarországi Német Színház épületének és színpadtechnikájának teljes megújítása, mind pedig a városlődi Iglauer Parkban elhelyezkedő ifjúsági tábor felújításának első üteme a Német Szövetségi Belügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósulhatott meg,

Megosztás