Koch Valéria-díj 2010

Ez a bejegyzés több, mint 2 éve nem frissült, ezért lehetséges hogy a benne található információk elavultak!

Középiskolások esetében a nevezés az érintett oktatási intézmény feladata, a felsőoktatási intézményben végzettek esetében azon tanszéké, amelynek a diplomamunkát benyújtották, vagy egy kisebbségi önkormányzaté ill. magyarországi német szervezeté.

Több pályázó esetében az MNOÖ arra kéri az intézményeket, hogy hozzanak előzetes döntést és állítsanak fel sorrendet a jelöltek között. Figyelembe kell venni, hogy Koch Valéria-díjjal csak a magyarországi német kisebbség tagjait tüntethetik ki.

A javaslathoz a következő mellékleteket kell csatolni:

a) rövid életrajz (nem táblázatos formátumban!)

b) lakóhely német kisebbségi önkormányzatának vagy a Magyarországi Német Fiatalok Közösségének (GJU) ajánlása

c) friss diplomások esetében a szakdolgozat és annak konzulensi értékelése

d) középiskolások esetében a legutóbbi év végi bizonyítvány másolata, továbbá egy 2-3 A4-es oldalnyi terjedelmű esszé, “Mit jelent számomra magyarországi németnek lenni” címmel

e) pályázó otthoni címe

A javaslatokat német nyelven, 2009. október 15-ig az MNOÖ hivatalának (1026 Budapest, Júlia u. 9.) kell benyújtani. A kiválasztáshoz tartozik egy az MNOÖ hivatalában lefolytatott elbeszélgetés is, melyre a jelölteket a beküldési határidőt követően hívják meg.

A díjak átadására az MNOÖ 2010. évi Országos Gáláján, a Magyarországi Német Önkormányzatok Napján, Budapesten kerül sor.

Megosztás