Lemond Schubert Olívia, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke – A döntést az MNOÖ közgyűlésének szombati ülésén hozták nyilvánosságra

Ez a bejegyzés több, mint 2 éve nem frissült, ezért lehetséges hogy a benne található információk elavultak!

Heinek Ottó, az MNOÖ előző elnökének tragikus halála dacára az országos német önkormányzat 2018-ban sikeres, likviditási gondoktól mentes, új beruházások révén bővülő, és a nemzetiségi óvodapedagógus-ösztöndíjprogram beindításával sikeres gazdasági évet zárt – tájékoztatta a testületet az önkormányzat gazdasági vezetője. Az MNOÖ és annak intézményei tavalyi éves beszámolói mellett a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár igazgatói posztjának betöltéséről is döntés született: az intézményt továbbra is az eddigi igazgató, Ambach Mónika vezeti.

A közgyűlés határozott továbbá a pécsi Koch Valéria Iskolaközpont felújítási és bővítési munkálatainak következő szakaszáról; oktatásügyi területen ezen kívül a Magyarországi Német Pedagógiai Intézet önálló intézménnyé alakításának lehetőségéről, valamint a 2018-ben elindított, német nemzetiségi pedagógushallgatókat célzó ösztöndíjpályázat kiterjesztéséről hoztak elvi határozatot.

Az ülésen a 2018-ban létrehozott Heinek Ottó Utánpótlástámogató Alapból finanszírozandó projekteket mutatta be az illetékes munkacsoport. A több mint ötmillió forintos összegből a jövőben magyarországi német fiatalokat támogatnak. A tervek szerint többek között díjat alapítanak fiatal tudósok számára, valamint kétévente konferenciát szerveznek majd, amelyeken egyetemisták mutathatják be kutatásaik eredményeit.

A nyár betelt, ősszel azonban még vannak foglalható szabad szobák az Iglauer Park vadonatúj, kényelmes faházaiban: a közgyűlési tagok a napirendnek megfelelően tájékoztatást kaphattak a részben az MNOÖ tulajdonában lévő városlődi ifjúsági tábor felújításáról. Ezt követően Ritter Imre német nemzetiségi országgyűlési képviselő is beszámolt az aktuális feladatairól. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának ifjúsági bizottsága ismertette végül a Veszprémben nemrég nagy sikerrel megrendezett Ifjúsági Konferencia eredményeit. Radóczy Károly ifjúsági referens elmondta, elkészült egy kommunikációs stratégia, amelynek mindenekelőtt az a célja, hogy minél több fiatal mérettesse meg magát képviselőjelöltként az őszi nemzetiségi önkormányzati választásokon.

Megosztás