Magyarország Kisebbségvédelmi Keretegyezmény-jelentésének elérhetősége

Ez a bejegyzés több, mint 2 éve nem frissült, ezért lehetséges hogy a benne található információk elavultak!

Az országjelentés az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága számára ad információkat a Magyar Köztársaság kisebbségeinek helyzetéről, a kisebbségek védelme terén tett vállalások megvalósulásáról, a velük kapcsolatos magyar kormányzati intézkedésekről. A harmadik országjelentésben érintett beszámolási időszak 2004. február 1-től 2009. február 1-ig terjed.

A Kisebbségvédelmi Keretegyezmény 1998-ban lépett hatályba. Magyarország a nemzetközi jogi érvényű kisebbségvédelmi dokumentum első aláírói között volt. A Keretegyezmény szerint a részes államok 5 évente kötelesek beszámolni az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának a Keretegyezmény aláírásával vállalt kötelezettségeik végrehajtásának helyzetéről. Magyarország korábban 1999-ben és 2004-ben terjesztett be az ET részére a Keretegyezménnyel kapcsolatos beszámolót.

A Kormány által a 1074/2009. (V. 20.) Korm. határozattal elfogadott harmadik országjelentés magyar és angol nyelvű szövege a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Főosztálya honlapján (www.nek.gov.hu) érhető el. Az Európa Tanács honlapján (www.coe.int) a többi részes állam kisebbségpolitikájával összefüggő tájékoztatók, országjelentések is elérhetők.

Megosztás