MNOÖ-gála: sokak szerint az elmúlt évek legszebb gálája

Ez a bejegyzés több, mint 2 éve nem frissült, ezért lehetséges hogy a benne található információk elavultak!

A rendezvény védnöke Dr. Heinz-Peter Behr, a Németországi Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövete volt. Heinek Ottó, az MNOÖ elnökének köszöntőbeszéde után ünnepi beszédet mondott dr. Gerner Zsuzsanna, a Németországi Szövetségi Köztársaság pécsi tiszteletbeli konzulja.

A gálaműsor keretében adtuk át a magyarországi németség legmagasabb kitüntetését három, a német nemzetiségért kiemelkedően sokat tett személyiségnek: dr. Frank Gábor pedagógusnak, Hárs Gyuláné Putz Ágota pedagógusnak és Leipold Péter újságírónak.

Az idei évben tizenharmadik alkalommal került sor a Koch Valéria Díj átadására, melyet magyarországi német középiskolások kaphatnak meg kiemelkedő iskolai teljesítményük és nemzetiségi területen végzett munkájuk alapján, valamint friss diplomások német nemzetiségi témában megírt kiváló diplomamunkájukért. A díjat a gálán Erb Dorottya (Koch Valéria Iskolaközpont Pécs), Surman-Majeczki Martin (Német Nemzetiségi Gimnázium Budapest), Wágner Enikő Loretta (Német Nemzetiségi Gimnázium Budapest), valamint Katona Eszter Rita (Eötvös Loránd Tudományegyetem) és Matoricz Tekla (Pécsi Tudományegyetem) vehették át.

Immár hagyomány, hogy a műsor közreműködői a legszínvonalasabb német nemzetiségi szólisták, duók, illetve kulturális fesztiválokon elismerést szerzett együttesek közül kerülnek ki. Az idei gála fellépői: a villányi ifjúsági fúvószenekar, a dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat gyermekkórusa, a Tóth-Kresz duó, az Alte Kameraden zenekar, a himesházi gyermektánccsoport, a véméndi kórus, Elmauer János és József zenészek, nyelvjárási történeteket előadó tanulók (Pencz-Amrein Franziska, Megyesi Renáta, Fülöp Corinna), a Magyarországi Német Színház társulata, a pilisvörösvári fúvószenekar és a véméndi tánccsoport. A gála utáni bálon a Krämer Buben zenekar játszott.

A rendezvényt a Németországi Szövetségi Köztársaság Szövetségi Belügyminisztériuma támogatta.

Megosztás