Nemzetiségi ösztöndíjakat vehettek át kitüntetett tanulók a Friedrich Schiller Gimnáziumban

A nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjakat ünnepélyes átadójára január 14-én került sor a Friedrich Schiller Gimnáziumban. Az ösztöndíj célja az oktatási intézmények ajánlása alapján kiválasztott, adott nemzetiséghez tartozó, kiemelkedő képességű tanulók támogatása. A mértéke jelenleg havi 30.000 forint, melyet az első folyósítástól számított két tanítási évben kapnak az arra érdemesnek tartott tanulók, a nyári szünetek időtartamának kivételével.

A Friedrich Schiller Gimnázium, a Tamási Áron Gimnázium és a budapesti Német Nemzetiségi Gimnázium összesen 13 tanulója vehette át nemzetiségi tanulmányi ösztöndíját Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkártól.

Az eseményen részt vett Englenderné Hock Ibolya MNOÖ-elnök, dr. Fetter Ádám, Pilisvörösvár polgármestere, Tápai Ildikó, a budapesti Német Nemzetiségi Gimnázium intézményvezetője, Karancs Zsuzsanna, a Tamási Áron Általános Iskola, Gimnázium és nemzetiségi Gimnázium intézményvezetője. Az esemény házigazdája, Bogárné Szabó Erika, a pilisvörösvári Schiller Gimnázium intézményvezetője örömét fejezte ki, hogy évről évre sok nemzetiségi iskolai tanuló nyújthat be pályázatot a Miniszterelnökséghez a rangos kitüntetésre, amely elismeri nemzetiségi tevékenységüket és lehetőségeket biztosít céljaik eléréséhez.

Megosztás