Országos Gála a Magyarországi Német Önkormányzatok Napján

Ez a bejegyzés több, mint 2 éve nem frissült, ezért lehetséges hogy a benne található információk elavultak!

A gálaműsor keretében adták át a magyarországi németség legmagasabb kitüntetését három a német nemzetiségért kiemelkedően sokat tett személyiségnek. Az idei év kitüntetettjei: Dr. Albert Vendel, Dr. Erb Mária és Hambuch Géza.

Kilencedik alkalommal került sor a Valeria Koch Díj átadására, melyet magyarországi német középiskolások kaphatnak meg kiemelkedő iskolai teljesítményük és nemzetiségi területen végzett munkájuk alapján, és egy friss diplomás német nemzetiségi témában megírt kiváló diplomamunkájáért. A díjat a gálán Kiss Balázs (Tolnai Lajos Gimnázium, Gyönk), Peller Brigitta (Friedrich Schiller Gimnázium, Pilisvörösvár), Tósoki Dániel (Lovassy László Gimnázium, Veszprém) illetve Miskei Réka (ELTE) vehették át.

A gálaműsorban felléptek a kulturális fesztiválokon elismerést szerzett együtteseink: az Intermelody Kórus (Szederkény), a Németh-Gallusz Duó (Nagymányok), a Schaumarer Musikanten fúvószenekar (Solymár), a Palotabozsok-Mohács-Somberek Ifjúsági Fúvószenekar, a Siebenschritt tánccsoport (Solymár), a mohácsi „Talpacskák” gyermek-tánccsoport, a pécsi Harmonika Trió, a Czehmann-Quartett (Mecseknádasd) valamint Frank Ildikó, a Magyarországi Német Színház művésze, Müller Anna (Pécs), Heil Henrik (Pécs), Ritzl Henriette (Somberek), Lichtmesz Magdolna (Palotabozsok) és Bede Szilvia (Máza) diákok.

Megosztás