Prevenciós csomagok átadása

Ez a bejegyzés több, mint 2 éve nem frissült, ezért lehetséges hogy a benne található információk elavultak!

E csomagok 5.000.000 Ft összértékben defibrillátorokat, EKG-készülékeket, érdopplert és laborkészülékeket tartalmaznak. A műszerek az egészségi állapot javulását és a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzését szolgálják. A háziorvosok és a sürgősségi ellátást nyújtó szervek egy kidolgozott egészségügyi megelőző program keretében használják a műszereket.

A támogatott települések: Himesháza, Erdősmecske, Úrkút, Bácsalmás, Szajk, Budakeszi, Pápa und Ganna.

A projekt 2003 óta fut, az elmúlt 8 évben 65 magyarországi német települést támogattunk összesen 45 defibrillátor, 48 EKG, 47 vérnyomásmérő, 17 mérleg, 5 érdoppler és 48 laboreszköz átadásával.

„Az idősek otthona ellátása defibrillátorral” projekt 2010-ben indult útjára. Az intézmények defibrillátorral való ellátása, illetve a személyzet kiképzése által az ottani intézmények felelősek a defibrillátorok rendszeres használatáért. 2010 és 2011-ben 6 intézményén részesült támogatásban 4.000.000 Ft összértékben. A 2011. évi támogatott települések: Kaposszekcső, Tolna, Isztimér.

2011-ben a Német Szövetségi Köztársaság Szövetségi Belügyminisztériuma támogatásával az MNOÖ Szociális Bizottsága különböző projektek keretében (idősek otthona számítógépes ellátása, kisbuszok ételszállításhoz, prevenciós csomagok, defibrillátorok idősek otthonai számára) 33 millió Ft értékű támogatást nyújtott.

Megosztás