Továbbképzés kisebbségi politikusok számárat, MNOÖ közgyűlés – 2009. november 27-29., Baja

Ez a bejegyzés több, mint 2 éve nem frissült, ezért lehetséges hogy a benne található információk elavultak!

Dr. Knáb Erzsébet igazgatónő köszöntő szavai után Englenderné Hock Ibolya, az MNOÖ oktatási bizottságának elnöke mutatta be az oktatási politikai koncepciót: „magyarországi német közoktatás jövőképe”. A koncepció összeállításához az oktatás területén elismert magyarországi német szakemberekből álló munkacsoport jött létre, mely jövőre folytatni fogja a megkezdett tevékenységet.

A rendezvény második napján az MNOÖ közgyűlése ülésezett.

Az ülés végeztével délután folytatódott a továbbképzés programja. Németh Erika, a Miniszterelnöki Hivatal nemzeti és etnikai kisebbségekért felelős főosztályának vezetője tájékoztatta a résztvevőket a 2010. évi költségvetés tervezéséről, valamint a helyi és területi kisebbségi önkormányzatok differenciált támogatásának várható változásairól.

A továbbképzés hivatalos része után a közgyűlési tagok és meghívott vendégek meglátogatták a magyarországi németek által lakott Nemesnádudvar község helyi vállalkozóit és központját. A látogatás során ismereteket szerezhettek arról, hogy a község hogyan dolgozik a népesség megtartása és az identitás erősítése érdekében. A nap zárásaként a vendégek pincelátogatással egybekötött vacsorán vettek részt.

A továbbképzés utolsó napján két fontos témát vitatott meg az Önkormányzat: a 2010- évi helyi kisebbségi önkormányzati választásokra való felkészülés, valamint a magyarországi kisebbségek parlamenti képviseletének ügyét.

Megosztás