Várjuk javaslataikat a „Magyarországi Németségért Arany Dísztű“ kitüntetésre

Ez a bejegyzés több, mint 2 éve nem frissült, ezért lehetséges hogy a benne található információk elavultak!

A kitüntetést minden évben olyan magyarországi németek, más magyar állampolgárok ill. külföldiek kaphatják meg, akik:

– a magyarországi németség érdekében kiváló tevékenységet folytattak,

– Magyarországon vagy külföldön végzett tevékenységükkel hozzájárultak a nyelv, az anyagi és szellemi kulturális örökség, az itteni németség történelmi hagyományainak megőrzéséhez, illetve más módon segítették elő a német nemzetiség fennmaradását.

Három kitüntetés kerül kiosztásra, amelyeket a Magyarországi Német Önkormányzatok Napján, 2015. január 11-én Budapesten adnak át.

A kitüntetés odaítélése:

– Minden magyarországi német lakos javaslatot tehet a kitüntetettek személyére.

– A javaslatot a helyi nemzetiségi önkormányzaton keresztül kell az illetékes megye magyarországi német szövetségének (Budapesten a Fővárosi Német Önkormányzatnak), benyújtani. A megyei szövetség illetékes testülete a hozzá beérkezett felterjesztésekről dönt, és a legnagyobb támogatást kapott javaslatot a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata elnökének megküldi.

– A kitüntetést a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata közgyűlése ítéli oda.

– Kérjük, javaslataikat 2014. október 20-ig küldjék el a regionális irodákon keresztül a megyei önkormányzati szövetségekhez, hogy időben sor kerülhessen az előkészületekre.

A javaslatot német nyelven kell benyújtani, és a következő információkat kell tartalmaznia: a jelölt neve, életkora, születési helye, lakhelye, foglalkozása, valamint a jelölt különleges érdemei, továbbá a jelölő szervezet vagy magánszemély neve.

Megosztás