Jelentkezzen Ön is számlálóbiztosnak!

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között Magyarország területén népszámlálást tart. Bizonyára Ön is tudja, hogy nemzetiségünk jövője szempontjából kiemelkedő jelentősége van annak, hogy hányan vallják meg magyarországi német kötődésüket.

A népszámlálás eredményes lebonyolításában kiemelkedő szerepet játszanak az adatfelvételt végrehajtó számlálóbiztosok. Feladatuk a körzet bejárása, körzethez tartozó címek felkeresése, szükség esetén címpontosítás, új címek felvétele, kapcsolatfelvétel az adatszolgáltatóval, tájékoztatás, a kérdőíveknek a KSH által előírt módon való kitöltése, címjegyzék vezetése, meghiúsulások dokumentálása, megtagadások, rendkívüli esetek jelentése a felülvizsgálónak, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval. Munkájukat közvetlenül a felülvizsgáló irányítja és felügyeli. A számlálóbiztosok a 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajló terepmunka során címellenőrzést végeznek, és lakóegységenként kérdőívet töltenek ki.
Meggyőződésünk, hogy a magyarországi német közösséghez tartozó számlálóbiztosok személye ösztönözni fogja a lakosságot a nemzetiségi hovatartozásra vonatkozó önkéntes kérdések megválaszolására, ezért Önt is arra biztatjuk, hogy jelentkezzen számlálóbiztosnak. Köszönjük, ha segít!

További információk és jelentkezési útmutató: https://www.ksh.hu/nepszamlalas2022

Megosztás