Beszámoló a városlődi színjátszó táborról

A tábor vezetője, Berta Erzsébet beszámolója

A pandémia után 2022. június 15. és 20. között végre újra megrendezésre került a a színjátszó tábor Városlődön. 60 nemesnádudvari és pécsi gyermek vett részt a foglalkozásokon. Mint eddig, idén is hozott darabokat valamint néhány, helyben betanult jeleneteket mutattak be.

A diákok a nemesnádudvari tanár, Nagyné Sziegl Zsuzsanna vezetésével a Michelisz József meséje alapján készült „A kis zsiráf” című darabot vitték színre. A zenés darab, amely tele volt szép gyerekversekkel és dalokkal, nagy sikert aratott.

A Koch Valéria Iskolaközpont tanulói a „Béke” című darabjukat mutatták be, amelyet már többször is játszottak, pl. a horvátországi Varasdinben. A mű olyan problémákkal foglalkozik, amelyek szülők és gyermekek között merülhetnek fel a családban és az iskolában. A nézők is bekapcsolódhattak interaktívan a játékba.

A hetet egy a tábor során a diákok által írt darabbal koronázták meg. A témája hasonlított a „Béke” című darabéhoz. A címe: „Végre egyedül”. A szülők elküldik gyerekeiket egy színjátszó táborba, hogy végre egyedül legyenek és bulizhassanak. Amikor a gyerekek váratlanul hazajönnek és meglátják szüleiket, amint éppen vidáman buliznak, nagyon csalódottak.

Ehhez az ajánlott zeneszámok: Pink Floyd: „The Wall“ és Deep Purple: „Child in Time“.

Hermanutz Ádám, ifjúsági vezető Nemesnádudvarról:

„Gyerekként négyszer is részt vettem ebben a táborban, ami mindig érdekes és élménydús volt. Sokat fejlődtem a táborok során, sok új barátot szereztem. A tábor segített a nyelvi fejlődésben is. Ezért is teljesítettem itt a kötelező 50 órás közösségi szolgálatot. Remélem, ezáltal segíthettem a kisebb gyerekek fejlesztésében.”

Megosztás