Városlődi táborozás

Az idei évben is megrendezésre kerültek az általános iskolások színjátszó fesztiváljai Sombereken és Tarjánban is, melyeken sok, dél- illetve észak-magyarországi iskola vett részt.

A legjobb csoportok jutalma, a drámatáborban való részvétel volt, mely az MNOÖ jóvoltából került már évek óta megrendezésre a városlődi Iglauer Park-ban.

Végre elérkezett a tábor időpontja! A táborlakók a bajai MNÁMK-ból, Nemesnádudvarról, valamint a pécsi Koch Valéria Iskolaközpontból érkeztek és töltöttek el egy csodás hetet június 14 és 19 között.

A gyerekek nagy izgalommal és hatalmas lelkesedéssel érkeztek a táborba. Felfedezték az egész területet és beköltöztek a szállásra, mely a következő napokra otthonuk lett.

Az első este az ismerkedéssel telt játékos feladatok segítségével.

Az elkövetkezendő napok számtalan programot és megannyi élményt tartogattak számukra,

újra előadták színdarabjukat, anyaglabdákat készítettek, agyagból rózsát formátak, részt vettek egy érdekes falusétán, és állomásokat készítettek az irodalmi fesztiválhoz.

Ennek keretében megismerkedtek William Wordworth romantikus költő egy versével, Josef Michaelis nyomán saját verseket alkottak, átdolgoztak egy nemesnádudvari sváb verset, valamint ábrázoltak több költeményt is. Esténként a szabadban játszottak vagy néptáncot tanultak egy oktatóval.

Az öt eseménydús nap tele szép élménnyel

és egy nagy számháborúval ért véget.

Katrin Floßmann

Tanárnő Németországból a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjában Baján

A tábort a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata és a Miniszterelnökség támogatta a Bethlen-Gábor Alapkezelőn keresztül (NTAB-KP-1-2023/1-000113).

Megosztás