Közösségi média pályázat magyarországi német fiataloknak

Projektleírás

Ezzel a projekttel szeretnénk élénkíteni a fiatalok aktivitását magyarországi német témákban a közösségi média platformokon. A magyarországi német közösség azon lelkes fiatal tagjait keressük, akik szívesen megtöltenék újra élettel a korábban közkedvelt “SVUNG” nevű közösségi média kezdeményezést.

A te feladatod

Kétnyelvű közösségi média tartalmakat (videók, képek, szövegek) készítesz és teszel közzé a SVUNG közösségi média csatornáin (Facebook, Instagram, TikTok) a 2023-as év során összesen 8 héten keresztül. Miután kiválasztottunk az ösztöndíjra, egyeztetjük, hogy mikor lenne az a 8×1 hetes időszak, úgy, hogy köztük mindig kb. 3-5 heted lesz, a közösségi média tartalmakat előkészíteni és elkészíteni. Azon a héten, amikor be vagy osztva, kell közzé tenned minimum 5 tartalmat. A hangsúly a magyarországi németségen és az identitáson van, mindezt friss, fiatalos szemszögből megközelítve.

Fontos: Ha inkább csapatban szeretsz dolgozni, jelentkezhetsz egy legfeljebb 4 fős csapattal is. Ez esetben viszont a pénzösszeg létszámarányosan megoszlik.

Amit kínálunk

  1. Egyszeri 100.000 Ft összegű díjazás.
  2. Szervezési és szakmai segítségnyújtás mentorcsapatunk által.
  3. Lehetőség, hogy kipróbáld magad egy kreatív közösségi média feladatkörben és a munkádat egy nagy közönség előtt, széles körben bemutathasd.
  4. Záró beszélgetés és egy oklevél arról, hogy részt vettél ebben a projektben.

Amire szükség van a részedről

  1. Legalább 15 és legfeljebb 22 éves vagy és egy magyarországi német településen laksz / tagja vagy egy magyarországi német egyesületnek / német nemzetiségi oktatást biztosító gimnáziumba jársz.
  2. Elhivatott vagy, hogy szakmailag továbbképezd magad.
  3. Jó német tudással rendelkezel és van tapasztalatod a közösségi média felületeivel.
  4. Szívesen állsz a kamera előtt és mögött is.
  5. Van okostelefonod és/vagy kamerád/laptopod, vagy bármi olyan eszközöd, amit a tartalomgyártáshoz szeretnél használni.
  6. Spontán és érdeklődő vagy, képes vagy embereket megszólítani és nyitottan beszélgetni velük.

Hogyan folytatódik?

Küldd el nekünk legkésőbb 2023.03.16-ig a jelentkezési lapot és a max. 2 perces videódat e-mailben a radoczykaroly@ldu.hu címre. Nagy méretű videófájlt, amit nem tudsz emailben küldeni, küldd el valamely fájlmegosztó szolgáltatás segítségével (pl. Google Drive vagy WeTransfer).

A videóban mutatkozz be röviden, ki vagy, hogyan kötődsz a magyarországi németséghez, milyen közösségi média tartalmakat csinálsz szívesen és miért te vagy az, akit ki kellene választanunk a projektra.

A legmeggyőzőbb pályázókat meghívjuk egy videóbeszélgetésre, hogy jobban megismerhessünk titeket. A munka kezdete előtt részt vesztek a többi résztvevővel egy közös online megbeszélésen, ahol a legfontosabb információkat és időpontokat egyeztetjük.

A projekt végén pedig egy záróbeszélgetés lesz, ahol közösen kiértékeljük a tapasztalataidat. Végül egy írásos értékelést és egy oklevelet is adunk neked.

Írásban rögzítjük együttműködésünk és az anyagok felhasználásának formai feltételeit.

Jelentkezés

Jelentkezési lap

Kapcsolat

Magyarországi Németek Országos Önkormányzata
Projektkoordinátor: Radóczy Károly, ifjúsági referens
E-mail: radoczykaroly@ldu.hu
Telefon: +36 30 609 6369

A projektet a Német Szövetségi Köztársaság Belügyminisztériuma támogatja.

Megosztás