Magyarországi német zene – online! (2. rész)

Az UnterRock zenekar után a pilisvörösvári Die Bergländer Buam zenekar is kiadja a kislemezét. A projekt az MNOÖ Ifjúsági Bizottsága kezdeményezésének köszönhetően valósulhatott meg, célja, hogy a magyarországi német zene a legfontosabb online zenei streaming platformokon (Spotify, Apple Music, YouTube Music stb.) mindenki számára elérhetővé váljon.

Die Bergländer Buam

A zenekar 2016-ban alakult, azóta több rendezvényen találkozhattunk velük. A számos külföldi fellépés mellett, mint például a júliusban Gothaban megrendezett Europeade fesztivál, szerepeltek az MNOÖ Gáláján és a „Hallo Werischwar” Zenésztalálkozón is. A tagok nagyrészt Pilisvörösvárról származnak, de van köztük tarjáni, solymári és nyergesújfalusi is. Remélik, hogy továbbra is sok külföldi rendezvényen léphetnek majd fel, de egy dolog biztos: Pilisvörösvár mindig különleges helyet foglal majd el a szívükben.

Az album már elérhető online

A „Nach meiner Heimat” című albumon a következő dalok találhatók:

  1. Branauer Polka (énekkel)
  2. Schambecker Leben
  3. Nach meiner Heimat (énekkel)
  4. Armost Polka
  5. Johann Polka (énekkel)

A „Die Bergländer Buam“ albuma az alábbi linkeken érhető el:

Hogyan folytatódik a projekt?

Szeretnénk lehetőséget biztosítani és segítséget nyújtani minden érdeklődő zenekarnak felvételeik feltöltésében a különböző online platformokra.  Mivel a fiatal generáció, nagyrészt online hallgat zenét, különösen fontos, hogy a magyarországi német kultúra az ezen platformokon is képviseltesse magát. Feltöltéssel kapcsolatos technikai kérdésekkel kapcsolatban a radoczykaroly@ldu.hu e-mail címen keressenek minket!

Támogató

A projekt a Német Szövetségi Belügyminisztérium támogatta, ezúton is szívből köszönjük, hogy támogatják a kezdeményezéseinket.

Megosztás