13. Gála a Magyarországi Német Önkormányzatok Napján

Ez a bejegyzés több, mint 2 éve nem frissült, ezért lehetséges hogy a benne található információk elavultak!

A rendezvény vendégeit az MNOÖ elnöke, Heinek Ottó köszöntötte. Az ünnepi beszédet Dr. Christoph Bergner parlamenti államtitkár, a Német Szövetségi Kormány kisebbségügyi megbízottja tartotta.

A gálaműsor keretében került átadásra a magyarországi németség legmagasabb kitüntetése három a német nemzetiségért kiemelkedően sokat tett személyiségnek. Az „Ehrennadel in Gold” idei év kitüntetettjei Krix György, Georg Richter és Prof. dr. Wild Katalin.

Az idei évben hatodik alkalommal került sor a Valeria-Koch-díj átadására, melyet magyarországi német középiskolások kaphatnak meg kiemelkedő iskolai teljesítményük és nemzetiségi területen végzett munkájuk alapján. A díjat a gálán Gáspár Kinga (Leányvár) vehette át.

A gálaműsorban felléptek a kulturális fesztiválokon elismerést szerzett együtteseink: a babarci fúvószenekar, a budapesti Weiner Leó Ifjúsági Fúvós Kamarazenekar, a szekszárdi Mondschein kórus, a budapesti Német Nemzetiségi Gimnázium kamarakórusa, a véméndi Német Nemzetiségi Tánccsoport és az ágfalvi Patakugrók gyermektánccsoport, valamint a Herzklang Duett (Márkó), a pécsi Leőwey-Tánccsoport táncospárja (Horváth Éva és Balla Péter), Biener Richárd (Csolnok), Manz Ingrid (Baja), Bede Szilvia (Pécs), Tóth Vivien és Tutti Péter (Pécs) továbbá Frank Ildikó, a szekszárdi Német Színház művésze.

Megosztás