Információk a VI. Országos német nemzetiségi vers- és prózamondó versenyhez

Ez a bejegyzés több, mint 2 éve nem frissült, ezért lehetséges hogy a benne található információk elavultak!

Az országos döntőbe jutott tanulók a versenyen az 1-3. kategóriákban (német irodalmi nyelvi kategóriák 1-6. osztályosoknak) 1 szabadon választott és 1 kötelező mű előadásával szerepelnek (max. 4 perc).

A 4., 7., 8. kategóriákban (német irodalmi nyelvi kategóriák 7-8. osztályosoknak és középiskolásoknak) két szabadon választott szöveget (vers vagy próza) kell előadni. Az előadás max. 5 perces lehet.

Az 5, 6, 9. kategóriákban (nyelvjárási kategóriák) kötelező mű nincs, itt csak egy szabadon választott művet adnak elő a versenyzők (max. 5 perc). Próza és vers között nincs különbségtétel, az egyes kategóriákban a két műnem együtt szerepel.

Az 1-3. kategóriában (német irodalmi nyelvi kategóriák 1-6. osztályosoknak) kötelező műveket mellékelten találja. Kategóriánként 1 verset és 1 prózát adunk meg, melyből a versenyzőnek csak az egyiket kell megtanulnia és előadnia. Kérjük a kísérő kollégákat, hívják fel tanulóik figyelmét arra, hogy a választott mű szövegét az országos döntőre hozzák magukkal, mivel azt a verseny előtt a zsűrinek le kell adni.

A verseny színhelyének, a budapesti Német Nemzetiségi Gimnáziumnak (Budapest XX. ker. Serény u. 1.) a megközelítése:

1. Tömegközlekedéssel érkezők

a) 2-es metróval közlekedők a Kossuth tértől 2-es villamossal (Vágóhíd irányba) a Boráros térig, ott az aluljárón át a 23-as busz végállomásához menni, majd a 23-as busszal „Pesterzsébeti HÉV-megálló”-ig utazni. A felüljáró után a jobb oldalon látható az iskola épülete, amely a vasúti pálya felett átívelő gyaloghídon közelíthető meg.

b) 3-as metróval közlekedők a Határ úttól a fekete 66-os busszal „Csepeli átjáró” megállóig utazni.

2. Gépkocsival érkezők a Soroksári úton a „Gubacsi híd”-ig, majd a hídnál Csepel sziget felé kanyarodva. Bekanyarodás után az út jobbra fordul a felüljáró alatt, de az autóval balra indexelve EGYENESEN kell továbbmenni, majd az első utcánál balra bekanyarodni (vigyázat! mindjárt 5 m-rel az első után egy másik útra (Vizisport út) is be lehet kanyarodni, de az egészen máshová visz!) és aztán az utca végén ismét balra, majd még egyszer balra, egy teret ívben jobbra átszelve s tovább haladva egy zsákutcába érünk, ahol a baloldalon megtaláljuk az iskolát (udvar + parkoló).

A verseny részvevői és a kísérők (intézményenként legfeljebb 2 fő) részére ebédet biztosítunk. Ehhez azonban az szükséges, hogy az étkezési igényeket intézményenként a mellékelt étkezési igénylő lapot kitöltve legkésőbb április 29-ig postai úton, faxon vagy e-mailben jelezzék. Az ebédjegyeket a regisztrációnál 9.00 órától lehet átvenni.

További információval szívesen állunk rendelkezésére:

Angelika Pfiszterer / Ibolya Sax: 06-1/212-9151

Robert Franz Wild: 06-99/508-927

Megosztás