Játszunk… – Hírek a Magyarországi Német Színházból

Ez a bejegyzés több, mint 2 éve nem frissült, ezért lehetséges hogy a benne található információk elavultak!

Ambach Mónika neve jól ismert a magyarországi német körökben, hiszen már tizenöt éve vezeti sikeresen a szintén az MNOÖ fenntartásában működő Magyarországi Német Kulturális és Információs Központot és Könyvtárat. Az intézmények eddigi együttműködéséből kifolyólag nemcsak nézőként, hanem szakemberként is komoly rálátással rendelkezik a színház tevékenységére és feladataira.

Franz Huber személyében is egy kiváló szakember érkezett a színházhoz. A müncheni születésű dramaturg – aki Ausztriában a Linzer Landestheater dramaturgja és a teátrum közönségkapcsolatokért felelős vezetője – szintén jó kapcsolatokat ápol a szekszárdi társulattal, hiszen már több alkalommal dolgozott együtt a művészekkel.

Szekszárdon, a Magyarországi Német Színházban a vírusjárvány ellenére is nagy erőkkel folyik a munka. Az előadások természetesen a biztonsági intézkedések betartása mellett zajlanak. Mivel a jelenlegi helyzetben a külföldi vendégművészek beutazása akadályokba ütközik, a következő időszakban olyan előadásokat tűznek műsorra, amelyeket a társulat helyben élő tagjai játszanak. Így látható A szőlőtőkék Istene vagy a Dekameron, de gyerekek körében népszerű A Rettenetes Ötös is, a ZsebSzínház-produkciókkal pedig a legkisebbeket szórakoztatják.

A társulat hamarosan megkezdi A kis herceg című előadásának próbáit, amit a tervek szerint ez év decemberében mutatnak majd be, és Tömöry Péter rendezi.

Megosztás