Jugend. Steh dazu!

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (MNOÖ) nemrég egy új ifjúsági projektet indított „Jugend. Steh dazu!” címmel. A projekttel az MNOÖ Ifjúsági Bizottságának az a célja, hogy sikerüljön azt elérni, hogy a 2024. évi nemzetiségi önkormányzati választásokon még több fiatal induljon, mint legutóbb és be is válasszák őket a testületekbe.

Vannak már olyan helyi német önkormányzatok, ahol magyarországi német fiatalok is aktív szerepet töltenek be, de a magyarországi németek által lakott települések nagyrészén még nem ez a helyzet. Hiszünk benne, hogy ezeket a feladatokat és ezt a felelősséget már korán el kell kezdeni vállalni, ezzel biztosítható a folytonosság. Ha valaki a 20-as éveiben tapasztalatot szerez ezen a téren, később magabiztosan tudja folytatni a munkát és akár a vezető pozíciót is el tudja vállalni.

Ezen gondolatok népszerűsítésére egy új online csatornát hoztunk létre „Jugend. Steh dazu!“ címmel, ahol fiatalok által fiataloknak készített videós tartalmak találhatók ebben a témában. Az online tájékoztatás mellett három regionális tájékoztató napot is szervezünk azoknak a magyarországi német fiataloknak, akik többet szeretnének tudni a témáról.

Az online csatorna a következő linkeken érhető el:

Instagram

TikTok

Facebook

YouTube

A három tájékoztató nap:

2023.11.12. Mohács:

Információk, jelentkezés

2023.11.18. Vecsés:

Információk, jelentkezés

2023.12.03. Veszprém:

Információk, jelentkezés

A projektet a Német Szövetségi Belügyminisztérium (BMI) támogatja.

Megosztás