Küzdelem a koronavírus ellen – Szerdán vészhelyzetet rendelt el a magyar kormány. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata vezetősége a kezdetek óta figyelemmel kíséri a kialakult – és rendkívül gyorsan változó – helyzetet.

Ez a bejegyzés több, mint 2 éve nem frissült, ezért lehetséges hogy a benne található információk elavultak!

Orbán Viktor miniszterelnök péntek este bejelentést tett a koronavírussal kapcsolatos kormányzati intézkedésekről. Abban többek között arról is szólt, hogy március 16-tól (hétfőtől) bezárnak a hazai iskolák, tantermen kívüli digitális munkarendet vezetnek be. A tanároknak digitális eszközök segítségével kell folytatniuk a tanítást. Az ezzel kapcsolatos részletek, segédanyagok hétfőre várhatók.

Mindez értelemszerűen érinti a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata, valamint a települési német önkormányzatok által fenntartott intézményeket is. Englenderné Hock Ibolya, az MNOÖ elnöke arra kérte az említett iskolákat fenntartó önkormányzatokat, valamint az intézmények vezetését, hogy a kormányzati intézkedések szerint járjanak el.

A fenntartók maguk dönthetnek az óvodák nyitva tartásáról és működéséről – ezt Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az operatív törzs szombati sajtótájékoztatójáan jelentette be. Az erről szóló kormányrendelet még szombaton megjelent.

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata fenntartásában működő óvodákban hétfőtől ügyeletet rendeltek el, de Englenderné Hock Ibolya elnök ezúton kéri a szülőket, hogy amennyiben meg tudják oldani, határozatlan ideig tartsák otthon a gyermekeiket.

FONTOS: Kérjük, kövesse az MNOÖ hivatalos Facebook-oldalát (https://www.facebook.com/Landesselbstverwaltung), ahol folyamatosan tájékoztatást adunk a német önkormányzati fenntartású oktatási intézmények rendkívüli működésével kapcsolatban.

Megosztás